Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Nacka kommun tar kraftigt avstånd från våldsbejakande extremism

Nacka kommun står för öppenhet och mångfald och tar kraftigt avstånd från våldsbejakande extremism. Uppgifter har gjort gällande att kommunens lokaler har använts av Nordiska motståndsrörelsen, NMR, i olagligt syfte och en polisanmälan har därför lämnats in.

Nacka kommun har gjort en polisanmälan utifrån att man fått del av uppgifter om att det kan ha förekommit brottslig verksamhet och/eller förberedelse till brottslig verksamhet i en lokal som kommunen hyr ut. I Nacka kommuns lokaler ska inga våldshandlingar eller övriga olagliga handlingar utövas.

De aktuella lokalerna har bokats av en privatperson för idrottsändamål och det har senare framkommit signaler om att NMR nyttjat lokalerna för aktiviteter som eventuellt står i strid med kommunens strategi mot våldsbejakande extremism. Polisanmälan riktas inte direkt mot personen som bokat lokalen utan mot verksamheten som misstänks ha förekommit där.

Nacka kommuns strategi mot våldsbejakande extremism och extremt våld (PDF-dokument, 174 kB)

Sidan uppdaterades: