Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fina resultat för kulturskolorna i Nacka

Under våren 2019 genomfördes en kundundersökning inom hela kulturskoleverksamheten i Nacka. Nöjdheten var 3,7 på en 4-gradig skala. Det är en stabil positiv trend med en liten höjning från undersökningen 2017, då nöjdhetsindex var 3,6.

Tre frågor till Anna Hörnsten, expert, kultur- och fritidsenheten

Vad är det mest glädjande resultatet i undersökningen? AnnaH-small.jpg
- Att det är 97 procent som är nöjda med sin kulturskola och 96 procent anser att kulturskolan är så bra som de hoppats på. Det är också glädjande att över 90 procent svarar att det är roligt och att de lär sig mycket.

Vad behöver förbättras?
- Deltagarnas inflytande lyfts fram som ett utvecklingsområde, liksom längre lektioner och bättre nivåanpassning.

Hur funkar det med kundval i kulturskolan?
- Det funkar så att eleverna kan välja mellan 13 auktoriserade kulturskolor och över tusen kurser inom musik, dans, teater, cirkus, konst med mera. Alla kurser finns samlade i ett och samma system på www.nacka.se. Kunden väljer kurs och betalar till kommunen. Kurser med samma inriktning har samma terminsavgift. Kulturskolan får sin ersättning av kommunen via checkar. Vi erbjuder även en öppen avgiftsfri kulturskola i Fisksätra, som komplement till kundval kulturskola.


OM KULTURSKOLA PÅ FRITIDEN

I Nacka är det i princip inga köer till kulturskolan och det är betydligt fler barn och unga som deltar i jämförelse med andra kommuner i Stockholmsområdet. Barn och unga mellan 7 och 19 år som är skrivna i Nacka kan gå upp till fyra kurser samtidigt. Elever som går i gymnasiesärskolan får fortsätta till de är 24 år.

Läs hela kundundersökningen här
Läs mer om kulturskolan här

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.