Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nacka satsar extra på årets sommarlovsaktiviteter

Som en följd av coronapandemin förväntas fler barn och unga spendera sommaren i Nacka. Inför årets sommarlov satsar därför både fritidsnämnden och kulturnämnden i Nacka kommun extra resurser på aktiviteter.

– Sommaren i Nacka kommer att vara annorlunda än många andra somrar, och det måste vara både kul och tryggt att vara hemma, säger fritidsnämndens ordförande Gunilla Grudevall-Steen (L). Vi vill kunna möta ett ökat behov av meningsfulla aktiviteter för unga, men också ge möjlighet till utveckling för dem, till exempel genom att erbjuda sommarjobb som ungdomsledare.

– Jag är glad att vi kan presentera ett brett spektrum av sommarlovsaktiviteter med flera nyheter för kommunens barn och unga, säger kulturnämndens ordförande Richard Wendt (M). Här har vårt goda samarbete med föreningar och organisationer som engagerar sig för att göra sommarlovet roligare för barnen betytt mycket.

Årets sommarlovsprogram riktar sig till barn och unga mellan 7 och 19 år. På grund av coronapandemin och myndigheternas riktlinjer är fokus framför allt på utomhusaktiviteter. På flera platser i kommunen kommer så kallade pop-up bibliotek att finnas under sommaren. Här kan barn och unga ta del av högläsningar i grönområden eller få möjlighet att låna böcker från kommunens bibliotekscykel. Andra läsfrämjande aktiviteter är skrivarverkstaden, som var mycket uppskattad förra året.

En nyhet för i år är Lajvverkstadens aktiviteter med museet Hamn. Här får barn och unga möjlighet att öva sin egen fantasi och kreativitet och utrymme för att våga utmana sig själva.

Vissa aktiviteter som kollo och daglägerverksamhet kräver anmälan och avgift, men de flesta dagliga aktiviteter är gratis och har inte krav på föranmälan.

Hela sommarlovsprogrammet finns tillgängligt på nacka.se/sommarlov. I sommarsatsningen ingår också fler aktiviteter på fritidsgårdarna och ökade samarbeten med föreningar med bland annat föräldravandringar.

Sidan uppdaterades: