Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vi söker föreningar och företag som kan erbjuda aktiviteter för barn och unga i sommar

Nu kan föreningar, företag och kommunala verksamheter i Nacka ansöka om bidrag för att genomföra avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga från 6 till 15 år.

– Fler och fler tillbringar mer tid hemma som en följd av pandemin. Därför är det viktigt att vi kan erbjuda roliga och utvecklande aktiviteter för barn och unga som dessutom är kostnadsfria och smittsäkra. Jag hoppas att många föreningar och organisationer söker medel från oss så vi kan presentera ett brett utbud av aktiviteter som tilltalar många unga i hela Nacka, säger Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör i Nacka.

Målet är att barn och unga mellan 6 och 15 år ska kunna erbjudas ett aktivt sommarlov (från 11 juni till 16 augusti) genom aktiviteter med variation och bredd och med stor geografisk spridning i kommunen.

  • Aktiviteterna ska rikta sig till barn och ungdomar inom åldern 6–15 år.
  • Föreningar, företag och kommunala verksamheter kan ansöka om bidraget.
  • Bidraget ska gå till avgiftsfria aktiviteter.
  • Aktiviteterna ska anpassas så att gällande restriktioner med anledning av covid-19 efterlevs.
  • Bidraget får täcka omkostnader som inte tillhör verksamhetens ordinarie utgifter (exempelvis lunch till deltagare, ledarkostnader, lokalhyra eller inköp av särskilt material som inte ingår i organisationens ordinarie materialutbud).
  • Efter genomförd aktivitet ska kostnader och resultat redovisas till kommunen enligt tillhandahållen mall.

I er ansökan specificerar ni vilka aktiviteter ni vill genomföra. Samtliga aktiviteter kommer att ingå i Nacka kommuns sommarlovsprogram.

Låter det intressant? Skicka in er ansökan så snart som möjligt men senast den 17 maj 2021. Beslut om tilldelning kommer att fattas efter ansökningsperiodens slut.

Skicka in din ansökan här

Har du frågor angående bidraget kontakta Maria Klingefjord, kultur- och fritidsenheten, via e-post: maria.klingefjord@nacka.se

Sidan uppdaterades: