Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Planerat systemunderhåll av vissa e-tjänster tisdag den 21 september – dessa e-tjänster är otillgängliga med start på morgonen, cirka kl.08.30. Underhållet förväntas vara klart kl.14.

Maj

Idrottsanläggningarna öppnar upp för alla åldrar

Det är fortfarande en hög smittspridning i länet, men smittotalen går långsamt neråt och därför har Smittskydd Stockholm gjort bedömningen att kommunerna i länet kan börja öppna idrottsanläggningar igen.

Det innebär att idrottsanläggningarna är öppna för samtliga åldrar, det vill säga även personer födda 2001 och tidigare. Kommunen öppnar även upp för privata bokningar igen. Öppningen kommer att ske succesivt. Inomhus- och utomhusanläggningar samt fotbollstält öppnar 17 maj och Nacka simhall öppnar för allmänheten 31 maj och då med specialschema.

Träna helst ute
Om smittläget försämras kan detta beslut komma att behöva ändras. All verksamhet som genomförs ska följa de uppmaningar och rekommendationer som gäller sedan tidigare. Utrymmen som omklädningsrum ska i möjligaste mån undvikas. Personer bör alltså komma ombytta till träning och duscha hemma. Verksamhet som kan genomföras utomhus ska fortfarande göra det och pandemilagen styr antalet personer per utrymme.

Förlängda rekommendationer i Stockholms län
De regionala rekommendationerna för att minska smittspridningen förlängs i Stockholms län till den 13 juni 2021.

Trots en tendens till nedgång är den nuvarande nivån på antalet smittade fortfarande mycket högt. Därför krävs att alla fortsätter att följa givna rekommendationer och fortsätter hålla avstånd, fortsätter arbeta hemma om man kan, stannar hemma vid minsta symtom, undviker att träffa andra utanför sitt normala nära umgänge och bär munskydd i kollektivtrafiken och i inomhusmiljöer där trängsel kan uppstå.

Region Stockholms webbplats om förlängda rekommendationer

Mer om kultur- och fritidsverksamheter i Nacka med anledning av covid-19.

Sidan uppdaterades: