Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya Coronarestriktioner från och med 12 januari

Alla kultur- och fritidsaktiviteter ska ske på ett smittsäkert sätt och alla anordnare behöver anpassa sina aktiviteter till de nya restriktionerna.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus:

  • Om det är fler än 20 deltagare får det enbart vara sittande deltagare (gäller tillställningar inomhus).
  • För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus utan vaccinationsbevis införs ett tak på max 50 personer. Fortsatt gäller de nuvarande rekommendationerna om enbart sittande publik, max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap.
  • För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 50 deltagare där vaccinationsbevis används införs krav på max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap. Fortsatt gäller endast sittande publik.

Cuper och läger inomhus

Avrådan förlängs med omprövning den 31 januari.

Föreningar för kultur, idrott och fritid bör avstå från att ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter, matcher och endagstävlingar, av typen seriespel eller motsvarande kan genomföras.

Dessa allmänna råd gäller inte för sådan idrott som är yrkesmässig.

Folkhälsomyndigheten anser dessutom att det är viktigt att fortsatt bedriva vardagsaktiviteter för barn och unga för att främja den fysiska och psykiska hälsan. Det inkluderar exempelvis träningar, övningar och liknande träffar i den egna föreningen.

Läs mer om de åtgärder som införs mot den ökade smittspridningen på Folkhälsomyndighetens webbplats.

.

Sidan uppdaterades: