Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Klart med årets förening, årets förebild och årets unga ledare

Älta scoutkår är årets förening, fotbollstränaren Erik Dahlberg är årets förebild och Tilde Jansson som är engagerad i tre föreningar har utsetts till årets unga ledare. Det beslutet har fattats av fritidsnämnden i Nacka, som delar ut årets utmärkelser vid en prisutdelning den 15 juni.

– Vi behöver alla goda förebilder att se upp till och inspireras av. Det finns så många fantastiska krafter i samhället och från fritidsnämndens sida vill vi hylla några av dem. Årets mottagare kommer från helt olika delar i kommunen och är engagerade i helt skilda verksamheter, vilket är positivt och visar på både bredd och spridning. Tack vare deras engagemang och förmåga att idogt verka för sina medlemmar gör att vi Nackabor får ett bättre och rikare fritid. Jag vill gratulera dem å det varmaste, säger Gunilla Grudevall-Steen (L), fritidsnämndens ordförande.

Årets mottagare av fritidsnämndens utmärkelser är:

Årets förening: Älta scoutkår

Älta scoutkår har bedrivit verksamhet för Ältas unga sedan 1950-talet och är idag en viktig del av Ältas starka föreningsliv. Värdegrunden Vi gör det tillsammans genomsyrar all verksamhet. Under två år av pandemi har föreningen ställt om och anpassat sin verksamhet och genomfört veckoaktiviteter för unga Ältabor trots att samhället i övrigt delvis stängdes ner.

Årets förebild: Erik Dahlberg

Erik Dahlberg uppvisar ett stort engagemang i sitt uppdrag som fotbollstränare för tre lag i Fisksätra IF. Det visar sig genom noggranna och dagliga förberedelser av intressanta och roliga träningsupplägg för ett fyrtiotal barn, genom planering av aktiviteter och genomförda utflykter tillsammans med laget samt genom ansträngningar för att samla in pengar till föreningen för att täcka kostnader för mindre bemedlade medlemmar. Erik Dahlbergs ledarskap präglas av respekt, positivitet och glädje.

Årets unga ledare: Tilde Jansson

Tilde Jansson är en ambitiös och energisk ung ledare vars starka intresse för hundar går tillbaka till 2017 då hon började som ledare i Nacka hundungdom. Idag är hon verksam i inte mindre än tre föreningar i kommunen: Nacka hundungdom, Nacka brukshundsklubb och En frisk generation. Tilde Jansson uppvisar en stor bredd i sitt ledarskap. I Nacka hundungdom håller hon utbildningar för barn och unga och deras hundar och i Nacka brukshundsklubb håller hon kurser inom sporterna Agility och dogparkour för vuxna med hund. I En frisk generation leder hon folkhälsoaktiviteter för vuxna och barn.

Mottagarna av årets utmärkelser från fritidsnämnden tilldelas 10 000 kr. Prisutdelningen kommer att ske i samband med fritidsnämndens sammanträde den 15 juni.

Sidan uppdaterades: