Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Kreativa seniorer och unga prisas av kulturnämnden

Engagemang, begåvning och förmåga att sprida god stämning, det är egenskaper som mottagarna av Ung kultur besitter. Igår utsågs nya stipendiater av kulturnämnden i Nacka, som också fattade beslut om Årets föreningsskapande kulturevenemang, som i år tilldelas SPF Seniorerna Boo. Föreningen hyllas för sitt imponerande sätt att skapa förutsättningar för sina medlemmar att delta i programverksamhet under pandemin.

– Det känns extra roligt att första gången jag delar ut årets stipendier få möjlighet att prisa såväl yngre som äldre för sina kulturambitioner. Just ambitioner, engagemang och drivkraft går igen hos samtliga mottagare av årets utmärkelser. Vi är djupt imponerade av vad vi ser och jag vill på kulturnämndens vägnar ge årets stipendiater våra hjärtligaste gratulationer, säger kulturnämndens ordförande Richard Herrey.

Årets stipendiater för Ung kultur är:

  • Signe Hammar Levin tilldelas 40 000 kr som ett stöd för att bekosta sina studier vid Berklee College of Music.
  • Rasmus Richter tilldelas 15 000 kr för att genomföra en studie- och inspelningsresa till Costa Rica i syfte att producera en film för att utforska sociala strukturer.
  • Fanny Malmström tilldelas 15 000 kr för att bekosta sina studier i design på Marbella Design Academy.
  • Adam Hedenberg tilldelas 30 000 kr för att bekosta sina studier i traditionellt hantverk på Trälinjen på Sätergläntan.

Ung kultur är Nacka kommuns stipendium för unga mellan 16 och 25 år som har ambitioner inom konst- och kulturområdet. Stipendiet kan användas för fördjupning inom konst, musik, litteratur, teater, foto, film, video, dans, konsthantverk, kulturmiljö eller hembygdsvård. Den totala stipendiesumman är 100 000 kronor och kan fördelas på flera stipendiater.

Årets föreningsarrangerade kulturevenemang står SPF seniorerna Boo för. Så här motiverar juryn föreningens bidrag till Nackas kulturliv:

SPF seniorerna Boo har på ett imponerande sätt skapat förutsättningar för sina medlemmar att delta i programverksamhet under pandemin. Föreningen har under förhållanden som har präglats av restriktioner varit uppfinningsrika i att erbjuda sina medlemmar en aktiv fritid genom ett brett spektrum av aktiviteter som vandringar, promenader, boule, bokklubb, handarbetsgrupp och fotoklubb. De har också visat ett stort engagemang och drivkraft i kontakten med sina medlemmar i syfte att de inte ska känna sig ensamma och bortglömda.

Årets föreningsarrangerade kulturevenemang utses årligen av kulturnämnden och omfattar 15 000 kr. Förra årets stipendium tilldelades Fisksätra Folkets Hus.

Sidan uppdaterades: