Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya avgifter för att boka idrottsanläggningar

Den 1 januari 2023 införs nya taxor och avgifter för Nacka kommuns lokaler och anläggningar för idrotts- och fritidsverksamhet. Beslutet som grundar sig i en översyn som har genomförts under hösten har även resulterat i en helt ny indelning av kunder. Taxorna för barn- och ungdomsverksamhet kommer inte att höjas.

– Vi har utgått från ett kundperspektiv och genomfört en genomgripande översyn för att se över villkoren för de kunder som nyttjar våra anläggningar. Målet har varit att kvalitetssäkra bokningsverksamheten och tillhandahålla ett mer träffsäkert erbjudande och stötta de målgrupper som mest behöver det, till exempel barn och unga. Det ska vara tydligt för föreningarna vad de får för stöd, säger kultur- och fritidsdirektör Anders Mebius.

Bokningssystemet har tidigare delat upp kunder från äldrenämnden, kulturnämnden och fritidsnämnden. Det nya systemet kan användas av samtliga kunder, men eftersom de olika nämnderna subventionerar olika grupper innebär det nya systemet också att de nya taxorna är anpassade för varje kundgrupp.

De nya avgifterna innebär att vissa kunder, till exempel privatpersoner och företag, får höjda avgifter. När det gäller barn- och ungdomsverksamhet som genomförs av bidragsberättigade föreningar sker inga taxehöjningar.

Här kan du läsa mer om bokning av idrotts- och fritidsanläggningar Boka anläggning | Nacka kommun

Sidan uppdaterades: