Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya Boo folkets hus är invigt

Stort grattis till nya Boo folkets hus som invigdes med två invigningsfester i helgen. Det var många Nackabor som samlades för att fira, både under ungdomsfesten i fredags och under invigningen i lördags.

Samtidigt som huset skulle invigas i lördags började snön falla över Nacka men det hindrade inte Nackaborna från att komma och delta på invigningsfesten. Under invigningen klipptes flertalet band för att symbolisera de olika generationerna som är verksamma i huset. Det var bland annat ett band för ett barn, ett för en ungdom och ett för en aktiv 90-plussare.

– Det var med stor glädje som vi samlades under invigningen för att se Boo folkets hus öppna upp igen. Engagemanget som finns för det här kulturhuset har varit avgörande för att huset nu står åter på plats. Det är extra fint att veta att vi på kommunen gjort allt vi kunnat för att bidra. Det här kulturhuset bidrar till ett levande samhälle vilket är tydligt utifrån det stora antalet som var på plats, säger Richard Herrey (M), kulturnämndens ordförande.

Välbesökt invigning

Det var många Nackabor som ville fira att huset äntligen kan öppna igen. Besökarna fick tillsammans se på och delta i kulturskolornas och andras uppträdanden. Tillsammans med Johan Rådmark, verksamhetschef Boo folkets hus, fick besökarna rundturer i det mer flexibla och tillgänglighetsanpassade huset.

Sidan uppdaterades: