Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu tas nästa steg mot Nya Näckenbadet

Nya Näckenbadet har erhållit tillstånd från mark- och miljödomstolen för vattenverksamhet. Det är nu även klart att PEAB är den entreprenör som kommer att bygga den nya simhallen*. Enligt planerna kommer badet att vara färdigt sommaren 2025.

Vid Saltsjöbadens idrottsplats planeras för en ny modern simhall med bland annat tre bassänger, bastu och ett enklare café, som planeras vara klar sommaren 2025. Det blir Peab som kommer att bygga Nya Näckenbadet vid Saltsjöbadens idrottsplats, utifrån att domen vinner laga kraft.

Prövningen i mark- och miljödomstolen är även klar och badet har beviljats tillstånd för vattenverksamhet.

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott har beviljat projektet 39,6 miljoner kronor i tilläggsinvesteringar. De ökade kostnaderna består bland annat på de senaste årens prisökningar i bygg- och fastighetssektorn, till följd av den råvarubrist som inleddes under pandemin och förvärrats av Rysslands krig i Ukraina.

- Det är glädjande att arbetet för Nya Näckenbadet kan gå vidare, säger Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör, Nacka kommun. Det nya badet behövs i vår växande kommun där idrotten spelar en viktig roll i stadsutvecklingen. Vi fortsätter att arbeta för att det ska finnas attraktiva fritidsmöjligheter för alla Nackabor.

*Domen i mark- och miljödomstolen kan överklagas fram till den 30 december 2022.

Illustration av visionsbild: Norconsult

Sidan uppdaterades: