Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny aktör att driva Museet Hamn sökes

Nu har Nacka kommun öppnat möjligheten för en ny aktör att driva Museet Hamn. Fram till den 28 december kan nya aktörer lämna anbud för att driva verksamheten vid slagfältsmuseet vid Saltsjö Pir i Fisksätra.

Museet Hamn öppnade den 1 juni 2014 invid platsen för slagfältet på Skogsö och i Boo, där svenska och ryska trupper drabbade samman i slaget vid Stäket den 13 augusti 1719. Museet beskrivs som Sveriges första slagfältsmuseum och ska tillgängliggöra platsens historia. Under sju säsonger genomfördes arkeologiska undersökningar i området, något som resulterade i cirka 1300 fynd – varav majoriteten härstammade från 1719 och kunde berätta mer om hur slaget gått till.

Det är endast driften av museet som handlas upp. Nacka kommun fortsätter att vara huvudman med ytterst ansvar för utveckling, kvalitet och uppföljning.

Till uppdraget att driva Museet Hamn ingår bland annat ansvara för samlingar och utställningar, att tillgängliggöra Nackas lokala kulturarv genom exempelvis guidningar och vandringar, och att driva och utveckla museets pedagogiska verksamhet och utbud riktat till förskolor och skolor.

Museet drivs sedan 2018 av Stiftelsen Kulturmiljövård vilka kommer att avsluta sitt uppdrag under nästa år.

Klicka här för att läsa mer om Museet Hamn.

Sidan uppdaterades: