Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Tid
15:00 - 15:35
Plats
Lilla scen
Adress
Marcusplatsen 17
Målgrupp
Från 3 år
Arrangör
Kulturhuset Dieselverkstaden
Pris
120

Familjelördag: Den osynliga – en föreställning om kärlek med Teater Pero (INSTÄLLD)

Fritt efter Tove Janssons novell ”Det osynliga barnet”. En berättelse om Ninni som får följa med hem till familjen med det stora hjärtat. Ninni har tidigare bott hos en tant som skrämt henne så till den milda grad att hon har blivit alldeles tyst. Och helt osynlig. Fotograf: Jonas Jörneberg

Att bli sedd och älskad är viktigt för ett barns utveckling. I denna berättelse får vi uppleva vad brist på kärlek kan leda till men också en stor portion hopp om att allt går att förändra!

Att bli ett osynligt barn är inte svårt. Att som liten mötas av ironi och hjärtlöshet kan leda till att man varken förstår humor eller lär sig vad omtanke är…och då är det kanske enklast att inte ta någon plats alls.

I familjen med det stora hjärtat får Ninni vara med på allt. Familjen inkluderar Ninni i alla sina bestyr och sakta men säkert blir Ninni alltmer synlig. När mamman i familjen med det stora hjärtat blir ansatt är det Ninni som sätter ner foten och då händer det – hon får tillbaka sin självkänsla och blir synlig igen!

Press

"Mänsklig värme gör lilla Ninni synlig på Teater Pero. Regissören Peter Engkvist och Teater Pero litar på den unga publikens förmåga att lyssna. Musiken ackompanjerar känslorna: vemodets toner, Ninni-bjällrans försiktiga klockspel, jazzig äppelplockarmusik och förlösande skrattsång."
Karin Helander SvD

Rekommendation

"En till synes enkel berättelse med många bottnar om den osynliga flickan Ninni. Berättat på ett ”peroiskt vis” med värme, humor och mycket musik och andra finurligheter. Vem om inte Lilla My kommer på gåtans lösning."
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

Medverkande

Regi: Peter Engkvist
På scen: Ulf Eriksson, Baura L Magnúsdóttir och Magnus Lundblad
Musik: Ulf Eriksson
Scenografi & Kostym: Lina Serning
Ljus: Wilhelm Belin
Turnéproducent: Carina Nilsson
Illustration (bearbetad): Tove Jansson
Förlag: Agency North Ltd and Moomin Characters och Columbine Teaterförlag
© Moomin Characters™
Producent: Anna Holmkvist
Produktion: Klicka här för att läsa mer om Teater Pero

Klicka här för köpevillkor av biljetter.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3052761,"lng":18.1214188},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Marcusplatsen 17</div>"}]}

Sidan uppdaterades: