Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Tid
13:00 - 13:35
Plats
Lilla scen
Adress
Marcusplatsen 17, Dieselverkstaden
Målgrupp
Från 3 år
Arrangör
Kulturhuset Dieselverkstaden
Pris
120 kronor/biljett

Familjelördag: Lisa och Thomas konsertburkar - Östergren och Backman

Två skådespelare med en plåtburk och en flöjt.

Lisa & Thomas har hittat slängda burkar ute i skogen som de har tagit hand om. Plötsligt upptäcker de att det finns musik i burkarna!

Med instrument såsom saxofon, basklarinett, sång och piano tar Lisa & Thomas med publiken på upptäcksfärd i konsertburkarnas magiska värld.

Under föreställningens gång öppnas de olika konsertburkarna med barnens hjälp. En gammal glasflaska blir till ett instrument när Thomas blåser liv i den, och Lisa sjunger en vemodig blues om en hel potatisfamilj som någon har slängt. Varför slängs det mat? Kan vi använda slängda prylar på ett nytt sätt? Att på ett enkelt sätt skapa medvetenhet kring återbruk och miljö är en röd tråd i föreställningen.

Med rörelser, sång och möjligheten att styra en del av handlingen interagerar barnen genom föreställningens gång.

Lisa Östergren har varit bandledare i den flerfaldigt grammisnominerade barnjazz-gruppen Familjen Svängsson i över 20 års tid. Utöver det har hon bland annat varit en av medlemmarna i acapella-gruppen The Real Group.

Thomas Backman har jobbat med artister inom ett brett spektrum allt från Georg Riedel till Miss Li. Thomas senaste kritikerrosade soloalbum When Light Is Put Away belönades med Manifest-priset för Årets Jazz 2022.

Lisa och Thomas genrebredd visar sig i deras föreställning då barnen blir presenterade för såväl visa som blues, jazz och disco. Föreställningen skapades under vintern 22/23 då gruppen hade musikresidens i Vaxholm.

Se trailer nedan!

Rekommendation:
Vi haft äran att samarbeta med båda dessa musiker i olika sammanhang under åren. Alice! folkkära barnvisor och okända kompositioner från Alice Tegnérs musikskatt och nu senast med Familjens Svängssons mysiga Musikaffär med avstamp i jazzen. Väldigt uppskattat av både stora och små.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden


Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder, köp på knappen ovan.
Ålder: Från 3 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation.
Tid: 13:00-13:35 och15:00-15:35
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Se våra köpvillkor för biljetter här

Medverkande

På scen: Lisa Östergren och Thomas Backman
Foto: Alice Östergren Backman
Östergren och Backman i samarbete med Musikkonsulenterna i Region Stockholm

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

EVENEMANGET ARRANGERAS ÄVEN PÅ DESSA DATUM

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3055692,"lng":18.1218084},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Marcusplatsen 17, Dieselverkstaden</div>"}]}

Sidan uppdaterades: