Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Tid
12:00 - 12:30
Plats
Lilla scen
Adress
Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17
Målgrupp
Rekommenderad ålder från 7 år
Arrangör
Kulturhuset Dieselverkstaden
Pris
Fritt inträde, begränsat antal platser per visning. Hämta biljetter i Dieselverkstadens Informationsdisk 6, 7 eller 8 oktober. 6/10 10-19, 7/10 11-17 och 8/10 från klockan 11.
Pris
Gratis

Filmvisning Historien om Bodri

Illustration med flicka och hund

Filmvisning och samtal med Stina Wirsén.

Om filmen och berättelsen

Hédi och Marika är kompisar. De har varsin hund och de leker med varandra varje dag. De är oskiljaktiga men en sak skiljer dem åt. Hédi är judisk och Marika är kristen. När kriget kommer får Hédi plötsligt inte leka med Marika längre. Hon får inte ens gå ut med sin älskade hund Bodri. Istället hamnar hon i ett läger där hon kämpar för att överleva. Det som håller henne uppe är när hon tänker på Bodri. Och Bodri i sin tur väntar troget på Hédi. Hédi Fried och Stina Wirséns bok har blivit film.

Stina Wirsén är på plats för att samtala med barn och deras vuxna om filmen, berättelsen och boken som filmen bygger på.

Datum: söndag den 8 okt
Tider: 12:00 och 13:00
Evenemangets längd: 30 minuter (13 minuter film + samtal)

Filmvisningarna är ett samarbete mellan Tiny Tempo som är Tempo Dokumentärfestivals festival för den yngre publiken och Kulturhuset Dieselverkstaden.

Mer info om Tiny Tempo

Den 1-9 oktober arrangeras den tredje upplagan av Tiny Tempo – dokumentärfestivalen för den unga publiken! I år ger erbjuder vi filmvisning, skolbio, skapande verkstäder och gemensamma lyssningar av ljuddokumentärer för barn. En unik möjlighet att få ta del av nya, och klassiska, dokumentärer! Tiny Tempo är en del av Tempo Dokumentärfestival.

Klicka och läs mer om festivalen här.

Tiny Tempos logotype

EVENEMANGET ARRANGERAS ÄVEN PÅ DESSA DATUM

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3055692,"lng":18.1218084},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17</div>"}]}

Sidan uppdaterades: