Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
  • Premiär!

    Efter Tystnaden - Riksteatern

Efter Tystnaden - Riksteatern

Om en kamp för frihet som angår oss alla.

I en avlägsen del i nordöstra Brasilien, där dammet ständigt är närvarande och vatten är en lyx råder stor ojämlikhet i samhället. Land har länge tagits med våld från bönderna och kräver, då som nu, många liv.

Detta är historien om två systrar, deras band med landet där de föddes och deras relation till sin far, en bondeledare och aktivist som gav sitt liv för rättvisan.

Det är endast tre skådespelare och en musiker på scen men Efter tystnaden är ändå en totalupplevelse. Publiken omsluts av röster, musik och naturens alla läten när berättelsen sömlöst flyter mellan teaterscenen och filmduken, mellan dåtid och nutid. Det växlas mellan fiktion och verklighet och frågor om situationen för ursprungsbefolkningar. Emotionellt pendlar det mellan en förtvivlan över den svåra situation de lever under och hoppet om att en förändring är möjlig.

Föreställningen, som spelas på portugisiska och textas till svenska och engelska, bygger på den prisbelönta och uppmärksammande romanen Torto Arado av Itamar Vierira Junior. För regin står den Guldlejonbelönade Christiane Jatahy, en av Brasiliens mest hyllade regissörer som har ett unikt sätt att väva in film i sina sceniska produktioner. Hösten 2022 gästspelade Riksteatern på Orionteatern i Stockholm med hennes förra produktion, den internationella kritikersuccén, O Agora Que Demora – En stund som dröjer.

Riksteatern i samarbete med Cia Vertice de Teatro (Rio de Janeiro) och Axis productions.

Läs mer om Riksteaterns premiärer i Aftonbladet

Fotograf: Thomas Walgrave


När: 17, 18 och 19 november 19:00-20:45
Var: Stora scen
Biljettpris:
Ordinarie 280 kr
Innehavare av scenpass och pensionärer & ungdomar under 26 år 230 kr


Arrangör: Riksteatern i samarbete med Kulturhuset Dieselverkstaden

Du hittar våra biljettvillkor här