Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
  • Tillbaka till framtiden

    11 december i Nacka stadshus

Den 13 december klockan 13:00 till 16:00 har du chansen att träffa ungdomar som i stöttning av kulturintendent och fritidsledare har arbetat med innovativa konstuttryck. Var med och lyssna på ungdomarnas berättelser om deras konstverk i Nacka stadshus.

Tillbaka till framtiden

Tillbaka till framtiden är ett samverkansprojekt mellan Kulturhuset Dieselverkstaden och Nackas kommunala fritidsgårdar. Projektets syftet har varit att bredda utbudet och skapa möjligheter för unga att prova på nya kreativa uttryck. Konstnärerna som anlitades heter Glimpse (Malou Bergman och Nadja Ekman) och under hösten 2023 besökte de Björknäs, Saltsjöbadens och Älta fritidsgård där de på ett lustfyllt sätt lyckats introducera konst på ett innovativt sätt till ungdomar.

Konstnärerna besökte tre fritidsgårdar

Under tre tillfällen vid varje gård installerade Glimpse deras mobila fotostudio med tillhörande garderob och lät ungdomarna klä ut sig och bli porträtterade. Vi pratade samtidigt om och visade fotografiska utskrifter på ett urval av den offentliga konsten i Nacka. Frågor vi diskuterade i samband med våra workshops var:

  • Känner ni igen några av de offentliga verken på fotografierna?
  • Vad får ni för associationer?
  • Kan man klä ut sig inspirerat från något av de offentliga verken?
  • Hur skulle det se ut om deras bilder placerades ut i det offentliga rummet?

Alla deltagare fick sedan en utskriven fotografisk print med sig hem efter varje workshoptillfälle och fritidsgårdarna kommer att få varsitt stort inramat verk, samt alla bilder digitalt.

Träffa de unga konstnärerna

Varmt välkommen till Nacka stadshus den 13 december klockan 13:00-16:00. Konstverken kommer att finnas kvar i stadshuset från den 11 december till den 15 december för dig som inte kan komma den 13 december eller som önskar se dem igen.