Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka lokalhistoriska arkiv

Nacka lokalhistoriska arkiv i Dieselverkstaden står öppet för alla som är intresserade av att ta del av Nackas historia och nutid. I Nacka lokalhistoriska arkiv finns en unik samling bilder, ca 60 000 fotografier med värdefull information om kommunens historia och nutid. Ett urval av fotografierna finns tillgängliga i en bilddatabas, som successivt kompletteras med fler bilder.

I bilddatabasen kan du söka dig fram till just det som intresserar dig, oavsett om det handlar om Älta, järnvägsstationer eller skolor. Till varje bild hör beskrivande texter, uppgift om fotograf samt när bilden togs. Om du har kompletterande information om en bild är det värdefullt för arkivet att få ta del av denna. Till bilddatabasen hör även länkar till Nacka genom tiderna, Nackaboken samt Nacka konsthall.

I lokalhistoriska arkivet finns utöver fotografier även filmer, kartor, ritningar, pressklipp, affischer, förenings- person- samt gårdshandlingar – samtligt material med fokus på Nackas historia och nutid. Öppettider:

Mån, tis, ons och fre 10.00–16:30
(lunchstängt 12.00–13.00)
Tor 10.00–19.00 (lunchstängt 12.00– 13.00)

För tidsbokning angående besök samt materialförfrågningar kontakta Bernt Sjögren 08-718 90 78.
För mer information kontakta Jenny Fredblad (vikarie), ansvarig för Nacka lokalhistoriska arkiv i Dieselverkstaden: 070-431 90 76.

Följ oss på Facebook och på Instagram

Sidan uppdaterades: