Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka seniorcenter Ektorp har under maj månad ställt upp med att testa en ny mobil-app framtagen av företaget Minnity. Appen, som fortfarande är under utveckling, ska underlätta och förbättra den individanpassade vården inom demensomsorgen. Syftet är att lära känna våra boende ännu bättre och kunna erbjuda meningsfulla aktiviteter och samtal med stöd av den nya tekniken.

Minnity630x400.gif

Testperioden var tre veckor och genomfördes på en av våra demensavdelningar, självklart med samtycke och hjälp från anhöriga. Anledningen till att testet skedde just hos oss i Ektorp, var att se om appen är relevant att använda i just särskilt boende och att utarbeta och förbättra introduktionsprocessen för personalen.

Resultatet var positivt, personalen tyckte bl.a. att de hade lärt sig många nya saker om kunderna och att det varit lättare att engagera sig och kunna erbjuda meningsfulla aktiviteter. Vid slutmötet som Minnity bjöd in till framförde både vår personal och app-utvecklaren sina synpunkter och ideér till förbättringar och vi hoppas att appen, bl.a. med vårt test i ryggen, snart kan bli verklighet att användas i verksamheter.

Test630x400.gif

Personal som deltagit i testet bjöds på tårta som tack för gott samarbete.

Tarta630x400.gif

Text och foto: Kerstin, utvecklingsledare

Sidan uppdaterades: