Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Förändringar på Sjötäppan efter utredningar

Nacka kommun har nu utrett händelserna vid Seniorcenter Sjötäppan. Ingen av de tio medarbetarna som stängdes av kommer att arbeta kvar på Sjötäppan. Vi fortsätter att arbeta för en transparent verksamhet.

I slutet av januari fick Nacka kommun kännedom om att flera allvarliga händelser hade inträffat vid Seniorcenter Sjötäppan i Saltsjöbaden. Medarbetare på äldreboendet har bland annat upprätt olämpligt mot de boende och använt kränkande språkbruk gentemot och inför boenden. I vissa fall har boende inte fått den omvårdnad de haft behov av.

Nacka kommun har nu utrett händelserna. Ingen av de tio medarbetarna som stängdes av kommer att arbeta kvar på Sjötäppan. Fem av dem avslutar sin anställning i kommunen och tre personer omplaceras. För två av medarbetarna är inte den arbetsrättsliga utredningen klar ännu.
- Alla som bor på kommunens äldreboende ska få rätt omvårdnad och ha ett bra boende. Det inträffade är inget som ska förekomma på något av Nacka kommuns äldreboenden. Det var också därför vi agerade kraftfullt och stängde av tio medarbetare, säger Anette Böe, produktionsdirektör Välfärd samhällsservice i Nacka kommun.

Förutom åtgärderna kring medarbetarna arbetar Nacka kommun efter en handlingsplan som har tagits fram baserat på aktuella händelser och efterföljande interna granskningar. I utvecklingsarbetet poängteras bland annat vikten av att rapportera alla avvikelser och som en del i detta har flera nya Lex Sarah-rapporter upprättats.
- Vi vill att verksamheten ska vara transparent. Tillsammans med våra medarbetare på plats fortsätter vi att arbeta för att de boende ska ha en trygg miljö, säger Anette Böe.

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar olika synpunkter/Lex Sarah/Lex Maria och IVO

Sidan uppdaterades: