Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Reseberättelse från Kina

Många av våra kunder är beresta och tycker om att ta del av andra seder och kulturer. En av våra medarbetare delade därför med sig av sina upplevelser från en av sina resor.

Livet i Kina, hur är det egentligen och vad skiljer sig från hur vi lever här i Norden?

Jag reste till Kina i somras och var där i en månad, mesta delen av tiden bodde jag i staden Qing tian i södra Kina, vilken är en typisk kinesisk "småstad" med en halv miljon invånare. Området är känt för sina bördiga risfält, och är den provins i Kina där majoriteten av de kineser som migrerat till övriga världen kommer ifrån. Faktum är att ca 98 procent av alla kineser som flyttar från Kina kommer från provinsen. Under resan, som var min tredje till Kina, besökte jag även de större städerna Beijing och Shanghai.

Risaker-Kina630x400.gif

Vy-Kina630x400.gif

En eftermiddag på seniorcenter Sofiero visade jag bilder och filmklipp från min resa. Vi pratade om hur människor lever och arbetar, och med bildernas hjälp fick vi följa med in i ett typiskt kinesiskt hem. Rundturen fortsatte med bilder från den lokala marknaden där det säljs allt från färsk nyfångad fisk till grönsaker.

Robert-visar-Kina630x400.gif

Resa-Kina630x400.gif

Det var en lite ovanlig men mycket uppskattad aktivitet som avslutades med provsmakning av snacks från Kina.

Kinesiska-kakor630x400.gif

Text och foto: Robert, undersköterska

Sidan uppdaterades: