Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Rutin efter aktivitet eller besök utanför boendet

Om kunder gör besök utanför boendet, exempelvis hälsar på vänner och familj, går till frisör, fotvård eller liknande, görs det en individuell bedömning om provtagning behövs efteråt. Den bedömningen gör vår läkarorganisation Familjeläkarna.

Om bedömningen resulterar i att kund ska provtas, görs detta dag 3-5 efter ankomsten till boendet. I väntan på provsvar behöver kunden i möjligaste mån vara avskild från övriga kunder.

Efter besök i vården (till exempel specialistmottagning, akutmottagning, vårdcentral, tandvård, röntgenundersökning, fysioterapi) provtas patienten vid återkomst till boendet, om inte behandlande läkare i samråd med verksamhetsansvarig och ansvarig sjuksköterska gör en annan individuell bedömning.

Planera för säkra besök


Vid besök utanför boendet, exempelvis nu under påskhelgen, är det också fortsatt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och allmänna råd. Planerar ni för ett besök hemma hos familj eller vänner så gör det så säkert som möjligt och se till att det finns goda möjligheter att tvätta och sprita händerna samt att umgås på avstånd. Här finns goda råd att följa för olika situationer https://www.nacka.se/kommun--politik/trygg-och-saker/samhallsskydd-och-beredskap/coronavirus-allmanna-rad-och-information/

Alla är inte vaccinerade

Tänk på att det finns boende som inte är vaccinerade, bland annat med anledning av att de är nyinflyttade, har pågående behandlingar eller medicinska förutsättningar som hindrar vaccination. Dessutom har vaccinationen av allmänheten inte kommit så långt, vilket innebär att många av de som en kund träffar utanför boendet förmodligen inte är vaccinerad.

Vid frågor gällande ovanstående kontakta ansvarig verksamhetschef.

Sidan uppdaterades: