Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Förändringar på Kärrtorpet och Knarrnäs

KÄRRTORPET OCH KNARRNÄS DAGLIG VERKSAMHET Vi kommer inte längre att kunna ha större djur som hästar och kor i verksamheten, främst av arbetsmiljöskäl och säkerhetsskäl. Inriktningen kommer fortfarande vara djur- och naturskötsel. Nya ekonomiska förutsättningar kräver också att verksamheten förändras.

Kärrtorpet och Knarrnäs har fått förändrade ekonomiska förutsättningar. Högre hyra, nya vägavgifter samt sänkt ersättning för bete och skogsskötsel. Dessutom har konkurrensen ökat, då fler utförare har startat dagliga verksamheter.

Därför har ett förändringsarbete på Kärrtorpet och Knarrnäs påbörjats. Den översyn som pågår gäller både de ekonomiska förutsättningarna och utveckling av aktiviteterna. Brukare och anhöriga kommer att göras delaktiga i processen.

Verksamheten kommer inte att kunna tillhandahålla djurskötsel som aktivitet under en övergångsperiod. Vi undersöker nu olika möjligheter att kunna ha djur i verksamheten både genom samverkan internt i kommunen och med externa parter.

Observera att detta endast gäller verksamheten med djurskötsel. Köksgruppen, skogsgruppen och övriga aktiviteter på Kärrtorpet/Knarrnäs fortsätter. Några exempel:

  • Tillsammans med brukarna göra studiebesök andra dagliga verksamheter med djurinriktning.
  • Besöka verksamheter med djurinriktning som Nyckelviken, 4H-gårdar och Liljeholmens resursteam.
  • Köksgruppen - jobbar på som vanligt.
  • Skogsgruppen - jobbar på som vanligt.

Du som undrar över något kan höra av dig till mig.

Sidan uppdaterades: