Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Anmälan till IVO angående Kvarnvägens gruppbostad

En anonym anmälan har inkommit till IVO (Inspektionen för vård och omsorg). Enligt anmälan ska det förekomma olämpligt bemötande och olämpligt språkbruk på Kvarnvägens gruppbostad. Vi har upprättat en rapport enligt lex Sarah och påbörjat utredning.

En anmälan har inkommit till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) gällande Kvarnvägens gruppbostad. Det framgår inte i anmälan vilka medarbetare eller brukare som berörs. Anmälan har gjorts anonymt.

Enligt anmälan ska det förekomma olämpligt bemötande och olämpligt språkbruk på boendet både gentemot och inför de boende. Bemötandefrågor är mycket viktiga för oss och vi tar frågan med största allvar. Alla boende och medarbetare ska kunna känna sig trygga hos oss.

Vi har upprättat en rapport enlig lex Sarah och har påbörjat utredningen. Syftet med utredningen är att hitta bakomliggande orsaker till de eventuella händelser som beskrivs i anmälan och att hitta åtgärder som kan förhindra att de uppstår igen.

Anhöriga och medarbetare på Kvarnvägens gruppbostad kommer att få mer information om vilka insatser vi gör framöver efter att utredningen är avslutad.

Kontakt:

Vid frågor kontakta:

Robert Zima, enhetschef, gruppboende
Tel: 08-718 83 70
Mail: robert.zima@nacka.se

eller

Marie Kronosjö, verksamhetschef, omsorg- och assistansverksamheten
Tel: 08-718 87 11
Mail: marie.kronosjo@nacka.se

Sidan uppdaterades: