Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Cannabis och ungdomar - hur funkar det?

I mars bjuder vi in dig som är förälder till en tonåring eller som arbetar med ungdomar, att lyssna på personer som kan ge dig råd, stöd och svara på frågor som handlar om ungdomar och droger.

Välkommen till Nackasalen i Nacka stadshus, måndagen den 12:e mars klockan 18.00-20.00.

Du kommer få lyssna till Monica Lyth Isberg, behandlare från kommunens öppenvård för ungdomar som använder droger och/eller alkohol. Monica kommer bland annat ta upp hur cannabis påverkar unga människor, deras utveckling och ge dig tips och råd hur du som förälder kan supporta ditt barn att välja bort droger.

Marcus Warneby är kriminalinspektör och gruppchef för ungdomsgruppen på Polisen i Nacka. Han arbetar bland annat uppsökande mot ungdomar och kommer berätta om de olika arenor där droger säljs och om vad du som förälder bör vara uppmärksam på. Marcus kommer också ge en bild av hur situationen ser ut ute på fältet.

Under kvällen kommer även ungdomssamordnare från Polarna Nacka och behandlare från MiniMaria Nacka, kommunens öppenvård, att presentera sig och berätta kort om hur de arbetar förebyggande för en tryggare miljö för kommunens ungdomar och hur de kan var till stöd och hjälp för unga som på något sätt har varit i kontakt med droger och/eller alkohol. Alla talare kommer att finnas tillgängliga för frågor efter föreläsningarna!

Kvällarna riktar sig främst till dig som har barn i högstadie- eller gymnasieålder men alla som vill lära sig mer och bli en ännu bättre supporter till våra ungdomar är varmt välkomna!

Läs mer om vårt drogförebyggande arbete på www.nacka.se/nackamotdroger

Sidan uppdaterades: