Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Hälsoträdgården - en av vinnarna av Nackas tillgänglighetsutmärkelse 2018

Ur motiveringen: "De har gett många personer som stått utanför samhället möjligheten att vara delaktiga i samhället igen."

Hälsoträdgården är en förrehabilitering för ungdomar och vuxna som behöver rehabilitering för att komma vidare i arbete. I Nyckelviken använder de arbete i trädgård och skogar i rehabiliterande syfte. I måndags tilldelades verksamheten Nackas tillgänglighetsutmärkelse 2018.

Motiveringen löd:
"På Hälsoträdgården arbetar Louise och Micka rehabiliterande för unga och vuxna. Verksamheten är professionell och ser varje människas egna möjligheter. De har gett många personer som stått utanför samhället möjligheten att vara delaktiga i samhället"

Louise Lindgren beskriver:
- Vi försöker hela tiden förbättra oss, se varje deltagares unika behov och samtidigt sporra till utveckling. När någon på detta sätt uppmärksammat just detta, så känns det obeskrivligt härligt.

- Nu avslutar vi detta år, där vi ökat antal platser från 30 till 50 med endast oss två anställda, med en stor stolthet. Vi är mycket glada för att Nacka kommun har denna unika verksamhet som har möjlighet att ändra människors liv till något mycket bättre.

Den andra av de två vinnarna var Michaela Frisk, speciallärare, från Borgvallaskolan.

Tillgänglighetsutmärkelsen tilldelas en person eller verksamhet som bidrar till förverkligandet av Nackas övergripande mål om att vara en plats för alla att utvecklas och kunna förverkliga sina drömmar och idéer. Detta genom att skapa tillgänglig fysisk miljö, information, eller service och bemötande för personer med funktionsnedsättning.

Sidan uppdaterades: