Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Bebisar skapar sammanhållning i Nacka

Svenska med baby kickstartade i Fisksätra under torsdagen. Föräldrar med olika ursprung och från olika bostadsområden samlades för att umgås med sina barn.

Barnskratt och vuxensorl fyllde lokalen när Svenska med baby hade premiär hos Fisksätra Folkets hus. Vissa hade rest hit från centrala Stockholm och andra är boende i Nacka. Några är födda i Sverige medan andra nyss har flyttat hit.

- Grunden i Svenska med baby är de ömsesidiga mötena mellan föräldrar, där alla kommer för att lära av varandra och stötta varandra i föräldraskapet, säger Caroline von Uexküll, verksamhetschef, Svenska med baby.

Svenska med baby startade 2012 och arbetar med att bryta segregation samt ge en möjlighet att träna svenska under föräldraledigheten. I dag finns 25 öppna föräldragrupper i 20 olika kommuner runt om i landet.
I Nacka kommun finns två grupper. En i Fisksätra, som träffas på torsdagar klockan 10.30-12.00 i Fisksätra folkets hus, och en i Orminge, som träffas på torsdagar klockan 12.30-14.00 i Orminge bibliotek. Det är gratis att delta och ingen föranmälan krävs.

- I år kommer vi att expandera vår verksamhet i Nacka kommun med Familjelördagar som är en aktivitet för hela familjen. Familjelördagar erbjuder pyssel och lekar för barn i olika åldrar under en lördag i månaden, säger Nashua Mouaid, samordnare, Svenska med baby.

Förutom barn och vuxna deltog även Volontär i Nacka, Fisksätra Folkets hus och Nackapolitikerna Jan-Eric Jansson (KD), Björn Carheden (L) och Shahin Malak (Nackalista). Journalister från Nacka Värmdö Posten och The Local gjorde reportage så håll utkik efter artiklarna.

Kontakt:
Svenska med babys hemsida
Nashua Mouaid, samordnare

Sidan uppdaterades: