Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nytt språkcafé i Dieselverkstaden

Under hösten har det startats flera språkcaféer. Nu har turen kommit till Dieselverkstadens bibliotek. En volontär berättar...

Det finns inga genvägar när man ska lära sig ett nytt språk – det är träning och åter träning som gäller och ju fler tillfällen som ges att prata, desto bättre. Därför är det väldigt roligt att vi i oktober har kunnat starta ytterligare ett svenskt språkcafé i Nacka, nu i Dieselverkstadens bibliotek.

Efter de två första träffarna har vi hunnit avhandla allt från det mest vanliga samtalsämnet i Sverige – vädret – till matlagning och svenskt sätt; hur man delar både på hemarbete och restaurangnota. Många skratt och nya insikter gör att det känns som en förmån att få tillbringa en timme i veckan med att vara samtalsledare.

Varje onsdag mellan klockan 12.00 och 13.00 kommer vi att finnas tillgängliga för den som vill vara med och prata om lite av varje. Varmt välkommen önskar Per och Eva!

Flera möjligheter att träna svenska har startats under hösten.

Kyrkans Hus, Boo församling
Språkcafé
Torsdagar klockan 13.00-15.00

Saltsjöbadens bibliotek
Läxhjälp och möjlighet att träna svenska för barn och vuxna
Torsdagar klockan 15.00-17.00

En sammanställning av redan pågående aktiviteter gällande språkträning, läxhjälp/studiestöd samt praktisk hjälp hittar du här. (PDF-dokument, 289 kB)

Intresserad av att engagera dig som volontär? Kontakta volontar@nacka.se

Sidan uppdaterades: