Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Hjälp äldre att träffa nya vänner

Hjälp våra äldre gäster att få nya vänner och hålla kontakten med jämnåriga under coronapandemin.
Hjälp våra äldre gäster att träffa nya vänner.

Äldrekontakt – Hjälp ensamma äldre

Äldrekontakt är en ideell förening som verkar för att förebygga och bryta ofrivillig ensamhet hos Sveriges alla äldsta. Över en tredjedel av personer över 75 år uppger att de ofta eller alltid känner sig ensamma. Det vill vi ändra på!

Vi anordna regelbundna träffar i mindre grupper där ensamma äldre får träffa och lära känna jämnåriga i liknande situation, men också lära känna yngre volontärer. En söndagseftermiddag i månaden umgås vi över en fika hemma hos någon av våra värdfamiljer. Träffarna bjuder på småprat, skratt och berättelser över en kopp kaffe. Det är alltid samma grupp som träffas så att vänskap kan uppstå över tid.

Våra volontäruppdrag är designade för att passa in i livspusslet, därför är vi många som delar på ansvaret. Vi har tre olika volontärroller som hjälper till på olika sätt:

  • Fikavärdar bjuder in gruppen på en trevlig fika ett par gånger per år.
  • Chaufförer skjutsar de äldre till och från träffen, samt deltar såklart själv på träffen.
  • Gruppledaren koordinerar gruppen och håller kontakt med gäster och volontäre. Du deltar givetvis på de träffar du kan och vill.

Som volontär är du ett viktigt stöd för våra äldre och du hjälper dem att få känna livsviktig gemenskap, värme och meningsfullhet. Genom att engagera dig får du mycket tillbaka i form av härliga möten, skratt och utbyte av livserfarenhet. Varmt välkommen med din ansökan!

Startdatum Efter överenskommelse
Tidsåtgång Varierande tidsåtgång beroende på uppdraget
Sista anmälningsdatum Vi tar kontinuerligt emot intresseanmälningar
Plats

Nacka, Stockholm.

Hemsida Här kan du läsa mer om våra volontäruppdrag och anmäla ditt intresse.

Krav för uppdraget

Respekt och medkänsla för gästerna som deltar. Social förmåga, kunna småprata och lyssna med intresse samt vara förutseeende i situationer som kan uppstå.
Övrig information På grund av coronapandemin har vi just nu särskilda smittsäkra rutiner för att skydda de äldre från smitta, för info om dessa vänligen kontakta info@aldrekontakt.se
Intresseområden

Seniorer
Socialt frivilligt arbete
Transport

Kontakt
Äldrekontakt
Telefon: 08-562 768 00
Epost: info@aldrekontakt.se

Sidan uppdaterades: