Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Start

Älta Gårds förskola

Har ni frågor kring vår förskolekö

Kontakta skolkoordinator Marie Assor

Marie.assor@nacka.se

08-718 88 37

Intresserad av visning?

Söker ni plats och vill komma på visning

Ring Regndroppen för bokning

070 334 02 48

HÄNDELSER UNDER ÅRET

Höstfest

I september samlas våra tre förskolor på Solängens förskola för höstfest. Där bjuds vi på frukt och har olika aktiviteter på gården som barn och pedagoger får delta i.

Barnboksvecka

Under vecka 46 uppmärksammar vi barnboksveckan. Vi läser böcker, har sångsamlingar, lär oss om olika författare, barnen har teater och vi har en maskerad med Disco och annat kul.

Lucia

Lucia firar vi på eftermiddagen ute, där föräldrar och syskon är välkomna att titta på vårt luciatåg. Barnen får klä ut sig om de vill och de barn som vill får delta i lucia tåget. Efteråt bjuder vi på fika som barnen bakat.

Jullunch

Under december dukar vi på avdelningarna upp långbord och äter tillsammans en jullunch där det bjuds på en buffé med god julmat.

Påskfirande

Under påskveckan har vi äggajakten där barnen får följa ledtrådar ute på gården för att hitta påskägget med fina påskkort inuti. Vi serverar även en påsklunch där vi dukar upp långbord på avdelningarna och det bjuds på en buffé med god påskmat.

Öppet hus

Vi har ett öppet hus under April månad där nya föräldrar som är intresserade av vår förskola kan komma och titta på våra lokaler och gård samt prata med oss pedagoger om vår förskola.

Vårfest

I Maj samlas våra tre förskolor hos oss på Kolarängen. Vi bjuder på frukt och har olika aktiviteter som barn och pedagoger kan delta i.

Förskolans dag

Vi firar förskolans dag genom att bjuda in er föräldrar till en vernissage där vi visar upp en del av vad vi gjort under året. Vi bjuder på fika ute på gården. På eftermiddagen har vi Älta Gårdsloppet med barnen där de avdelningsvis får springa ett varv runt gården och efter bjuds på korv med bröd.

Sexårsmiddag

I slutet av vårterminen bjuds de blivande skolbarnen in till en avslutningsmiddag efter förskolan. Det blir middag, medalj, rosutdelning och disco.

Midsommarfirande

Under midsommarveckan samlas våra tre förskolor hos oss på Älta gård. Vi bjuder på frukt och har olika aktiviteter som barn och pedagoger kan delta i.

Älta gårds förskola är en kommunal förskola som ligger i ett naturskönt område i nacka kommun, 1,5 mil från Stockholm. Idag har vi cirka 50 barn mellan 1-5 år.

Sidan uppdaterades: