Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Start

Kolarängens förskola

Har ni frågor kring vår förskolekö

Kontakta skolkoordinator Marie Assor

Marie.assor@nacka.se

08-718 88 37

Intresserad av visning?

Söker ni plats och vill komma på visning

Ring Bamse för bokning

070 334 07 24

HÄNDELSER UNDER ÅRET

Höstfest

I september samlas våra tre förskolor på Solängens förskola för höstfest. Där bjuds vi på frukt och har olika aktiviteter på gården som barn och pedagoger får delta i.

Barnboksvecka

Under vecka 46 uppmärksammar vi barnboksveckan. Vi läser böcker, har sångsamlingar, lär oss om olika författare, barnen har teater och vi har en maskerad med Disco och annat kul.

Lucia

Lucia firar vi på morgonen ute, där föräldrar och syskon är välkomna att titta på vårt luciatåg. Barnen får klä ut sig om de vill och de barn som vill får delta i lucia tåget. Efteråt bjuder vi på fika inne på barnens avdelningar.

lucia

Jullunch

Under december äter vi alla avdelningar tillsammans en jullunch. Vi öppnar upp vikväggen mellan Lilleskutt och Husmusen och dukar sedan upp en buffé med god julmat.

Påskfirande

Under veckan får vi besök av en påskkärring som har med sig en överraskning som varierar beroende på år. Under veckan har vi även en påsklunch där alla avdelningar äter tillsammans. Vi öppnar upp vikväggen mellan Lilleskutt och Husmusen och dukar sedan upp en buffé med god julmat.

Öppet hus

Vi har ett öppet hus under April månad där nya föräldrar som är intresserade av vår förskola kan komma och titta på våra lokaler och gård samt prata med oss pedagoger om vår förskola.

vårfest

I Maj samlas våra tre förskolor hos oss på Kolarängen. Vi bjuder på frukt och har olika aktiviteter som barn och pedagoger kan delta i.

förskolans dag

Vi firar förskolans dag genom att bjuda in er föräldrar till en vernissage där vi visar upp en del av vad vi gjort under året. Vi bjuder på fika inne på ert barns avdelning.

sexårsmiddag

I slutet av vårterminen bjuds de blivande skolbarnen in till en avslutningsmiddag efter förskolan. Det blir snittar, fördrink, middag, medalj och rosutdelning.

Sexårsmiddag

Midsommarfirande

Under midsommarveckan samlas våra tre förskolor på Älta gårds förskola för midsommarfirande. Där bjuds vi på frukt och har olika aktiviteter på gården som barn och pedagoger får delta i.

Kolarängens förskola är en kommunal förskola som ligger i ett naturskönt område i Nacka kommun, 1,5 mil från Stockholm. Idag har vi cirka 50 barn mellan 1-5 år.

Sidan uppdaterades: