Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Start

Solängens Förskola

Har ni frågor kring vår förskolekö?

Kontakta skolkoordinator Marie Assor

Marie.assor@nacka.se

08-718 88 37

Intresserad av visning?

Söker ni plats och vill komma på visning

Ring Nyckelpigan för bokning

070 334 10 02

HÄNDELSER UNDER ÅRET

Höstfest

I september samlas våra tre förskolor hos oss på Solängen. Vi bjuder på frukt och har olika aktiviteter på gården som barn och pedagoger får delta i.

Barnboksveckan

Under vecka 46 uppmärksammar vi barnboksveckan. Vi läser böcker, har sångsamlingar, lär oss om olika författare, vi pedagoger har teater för barnen och barnen gör teater, och vi har en underbar maskerad med disco och annat kul

barnboksveckan barnboksveckan2

Lucia

Lucia har vi på morgonen ute, där föräldrar och syskon är välkomna att titta på vårt luciatåg. De yngsta barnen på Nyckelpigan är med sina föräldrar och tittar på tåget. De andra barnen får klä ut sig om de vill och vara med i luciatåget. Efter tåget fikar föräldrar och barn tillsammans på gården. Föräldrarådet brukar fixa kaffe och vi bjuder på fikabröd.

Jullunch

Jullunch äter vi tillsammans alla avdelningar på Blåvingen. Vi dukar långbord och bjuds på god julmat av vår kokerska.

Jullunch

Påskfirande

Innan påsk går vi en påskvandring på gården genom olika länder. Vi passerar hopplandet, snurrlandet, baklängeslandet, skriklandet och avslutar med smyglandet. I slutet av vår vandring träffar vi en påskkärring som alltid bjuder på något gott.

Vi har även påsklunch tillsammans, antigen inne eller så grillar vi något gott på gården.

Öppet hus

Vi har ett öppet hus under april månad där nya föräldrar som är intresserade av vår förskola kan komma och titta på våra lokaler och gård, samt prata med oss pedagoger om vår förskola

öppet hus

Vårfest

I början på maj bjuder Kolarängens förskola in oss på vårfest. De bjuder på frukt och har olika aktiviteter på gården som barn och pedagoger får delta i.

Förskolans dag

Vi firar förskolans dag genom att bjuda in er föräldrar till en Vernissage där vi visar en del av vad vi gjort under året. Vi startar med ett sångframträdande för er föräldrar klockan 15:00 och när ni tittat på vernissagen bjuder vi på hembakat på gården.

Sexårsmiddag

I slutet av vårterminen bjuds de blivande skolbarnen in till en avslutningsmiddag efter förskolan. Det bjuds snittar och fördrink, middag och medalj och rosutdelning.

Sexårsmiddag

Solängsloppet

I slutet av terminen springer barnen ett motionslopp på en slinga utanför gården. Alla är vinnare och vi har vätskekontroll och alla får självklart medalj.

Solängsloppet

Midsommarfirande

Under midsommarveckan bjuds vi in till Älta Gårds förskola där vi dansar runt midsommarstången och äter god sommarfrukt.

Midsommar

Midsommar grill

Solängens förskola är en kommunal förskola som ligger i ett naturskönt område i Nacka kommun, 1,5 mil från Stockholm. Idag har vi ca 55 barn mellan 1-5 år.

Sidan uppdaterades: