Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juli

Nacka kommunala skolor byter från Schoolsoft till InfoMentor

Infomentor

InfoMentor är nu igång, men lider av lite barnsjukdomar. Inloggning är nu möjligt för vårdnadshavare via Mobilt BankID (se information nedan), men all information inne i InfoMentor stämmer inte. Viss klassindelning och elever som skrivits in i skolan under augusti saknas i dagsläget, men ska vara fixat i tid till skolstart enligt de ansvariga.

Infomentor

Nedan följer information och länkar kopplade till InfoMentor

Nackas kommunala skolor har upphandlat ett nytt skoladministrativt system som kommer att gälla från och med höstterminen 2018. Leverantör av det nya systemet är företaget InfoMentor som ersätter SchoolSoft.

Information och inloggningguide gällande InfoMentor för vårdnadshavare www.nacka.se/infomentor

InfoMentor nås via webbläsare och fungerar på alla datorer, läsplattor och smarta telefoner. Vårdnadshavare och elever har samma vy med översiktliga boxar, kallad InfoMentor Hub.

Under hösten kommer InfoMentor att lansera en app och fram till dess använder man deras gränssnitt i mobila enheter.

Logga in med BankID

Länken för inloggning med BankID för vårdnadshavare är aktiv från 13 augusti. Använd ditt BankID både på datorn och i webbläsaren i telefonen/läsplattan. Varje vårdnadshavare får en individuell inloggning som gäller för alla egna barn inom Nackas kommunala skolor och förskolor.

Logga in med användarnamn och lösen

Du kan erhålla inloggningsuppgifter till InfoMentor från förskolan eller skolan. Du behöver legitimera dig för att kvittera ut inloggningsuppgifterna och förskolan/skolan avgör hur dessa distribueras. Logga in på dator eller mobil enhet via inloggningslänk till InfoMentor. På grund av datskyddsförordningen kommer du som loggar in med användarnamn och lösen inte att komma åt alla delar som man gör när man loggar in med BankID.
Varje vårdnadshavare får en individuell inloggning som gäller för alla egna barn inom Nackas kommunala skolor och förskolor.

Då all information inte blir tillgänglig om man loggar in med användarnamn, ser skolan helst att ni använder er av BankID för att logga in. Har ni ingen möjlighet att skaffa mobilt BankID, maila skolan (emma.ohlander@nacka.se) så förbereder vi ett användarnamn och lösenord åt er.

Sidan uppdaterades: