Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Om oss

Projekt och samarbeten

Projekt och samarbeten är viktiga för oss. Vi är till exempel en del av 1:1-projektet, som innebär att varje elev får tillgång till en egen laptop eller surfplatta.

1:1 - en elev, en Chromebook

Eklidens skola deltar i Nacka kommuns satsning 1:1. Alla elever får tillgång till antingen en egen Chromebook. 1:1-projektet i Nacka kommun bygger på de åtta nyckelkompetenser som EU:s utbildningsministrar 2006 enades om är nödvändiga i framtidens Europa. En av dessa nyckelkompetenser är digital kompetens. Digital kompetens handlar inte enbart om att använda en dator utan det finns djupare syften och effekterna är långtgående både för individen och samhället. Läroplanen har inför läsåret 2018/19 kompletterats med ett utökat fokus på digital kompetens.

Mentor

Vi är stolt samarbetsskola till Mentor Sverige. Med deras hjälp kan vi ge våra elever vuxna förebilder i form av mentorer. Våra elever i årskurs åtta får erbjudandet att få kontakt med en extra vuxen att prata med. Det skapar en trygghet och ökar elevernas självkänsla. Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar för ett samhälle där unga är trygga, blir sedda och känner framtidstro. Besök gärna vår hemsida på webben och på Facebook. Mentor

Nacka Musikklasser (NMK) - samarbeten

Sveriges Radio och Berwaldhallen
Redan år 1984 gavs den första Luciakonserten i Berwaldhallen. Att bli engagerade för Berwaldhallens stora Luciakonserter har alltsedan 1991 blivit en årlig tradition för Nacka Musikklasser, Vi får förmånen att välja att samarbete med etablerade artister i detta uppdrag som spelas in av SR och sänds i P2 under luciamorgonen. Något år har även konserten sänts i EBU European Broadcast Union och i BBC.

Stockholms Konserthus
NMK har också sedan 2012 etablerat samarbete med Stockholms Konserthus. Eleverna i åk 7 medverkar i den musikaliska och sceniska föreställningen " Barnens julkonsert".

National Youth Musical Theatre (NYMT)
Sedan 2013 har eleverna i åk 9 rest till en boardingschool i Sevenoaks, England. Där har de undervisats av professionella musiker, koreografer och regissörer från NYMT. NYMT är en av Englands absolut främsta utbildningsarragörer inom musikteater. Eleverna har under en vecka utvecklat sina färdigheter inom musikteater som innebär agerande, sjungande och dans.

Sidan uppdaterades: