Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Efter att sex elever från Nacka gymnasiums ekonomiklasser år 2 besökt Island respektive Finland och var det dags för Nacka gymnasium att stå som värd för den tredje och sista utbytesveckan i Nordplus-projektet ”Arbetsmarknaden i Norden”. Projektets syfte har varit att förbereda eleverna för en karriär på en internationell arbetsmarknad och i synnerhet med fokus på Norden.Under veckan i Sverige gjordes studiebesök på IKEA och MAX och eleverna fick lyssna på föreläsningar om den svenska arbetsmarknaden. Gruppen gick också stadsvandringar och gjorde museibesök. Den andra halvan av veckan arbetade eleverna med att lära sig att skriva ansökningar och CV, de gjorde också rekryteringstest och gick på fiktiva anställningsintervjuer där personal från bland annat Swedbank, Regeringskansliet och Nacka kommun intervjuade eleverna.

Fredag eftermiddag hölls en avslutningsceremoni innan eleverna skiljdes åt. Några av eleverna åkte in till city och hamnade mitt i den tragiska händelsen på Drottninggatan. Efter en dramatisk timme kunde vi till slut konstatera att alla i gruppen mådde bra. Ett mycket omtumlande avslut på en annars mycket lyckad vecka och sammantaget ett fantastiskt projekt som vi hoppas kan fortsätta nästa läsår.

Sidan uppdaterades: