Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Elev fick drömjobb efter utlandspraktik

Fanny Robertsson tog studenten i våras efter att ha gått Hotell- och turismprogrammet, där hon bland annat fick göra utlandspraktik på Teneriffa – vilket ledde till ett sommarjobb i Bamseklubben på Mallorca.

Strax efter studenten fick Fanny Robertsson packa för att ta flyget till Mallorca, där hon under sommaren har jobbat som barnledare på ett av TUI:s hotell. Barnledarna varierar mellan att jobba med olika åldrar – och minst en gång i veckan dansar de på scenen i Bamsedräkt.

Barnledarna får även testa att jobba som reseledare och andra roller på hotellet, så att de vet om de vill prova något annat nästa säsong. I personalförmånerna igår bland annat frukostbuffé, middagsbuffé och halva priset på många olika restauranger och barer.

Och Fanny uppskattar verkligen jobbet:

”Det är så roligt! Jag har redan sökt för vintersäsongen och nästa sommarsäsongen. Eftersom vi har så kul på jobbet så det gör inget att vi jobbar mer än 40 timmar i veckan. Det är som en livsstil.”

Hotell- och turismprogrammets praktik på Teneriffa har ingått ett projekt finansierat av Erasmus+. I en utvärdering av projektet, som Universitets-
och högskolerådet
har genomfört, får Nacka gymnasium mycket goda vitsord:

Nacka gymnasium har på ett väldigt bra sätt genomfört varje fas av projektet. Deltagande elever har fått mycket bra förberedelseaktiviteter, där man även har inkluderat föräldrar och partnerorganisationer. Genomförandet har fungerat utmärkt tack vare ett väletablerat samarbete mellan alla involverade partners, och att dessa har funnits som stöd till deltagarna under hela praktikperioden.

Projektet har en hög ambitionsnivå och har, tack vare ett långvarigt samarbete med sina partners och ett lyckat upplägg, bidragit till att de deltagande eleverna utvecklats både yrkesmässigt och personligt. Exempel på detta är t.ex. ökade yrkeskunskaper och anställningsbarhet, ökat självförtroende och ökat intresse för språk och att jobba utomlands.

För Fanny har utlandspraktiken gjort stort skillnad. ”Jag är så glad att jag fick möjligheten att åka till Teneriffa och testa på att jobba utomlands”, berättar hon. ”Det fick mig att söka till TUI som barnledare, jag hade aldrig sökt till det om jag inte testat på det tidigare. Med Teneriffapraktiken i bagaget känner jag mig så förberedd som jag kan bli för detta jobb.”

Fanny kan starkt rekommendera andra att söka jobb hos TUI och är glad över sitt val av gymnasieprogram. ”Jag är så sjukt tacksam att jag gick hotell och turism! Det har gett mig så mycket.”

Sidan uppdaterades: