Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information
Oktober

Draknäste för unga företagare

I Nackas version av tv-programmet Draknästet fick 50 unga företag tävla mot varandra - och företag från Nacka Gymnasium vann två av de fem priserna. Grattis!

Den som läser UF (Ung företagsamhet) på Nacka gymnasium kan se fram emot en rad roliga aktiviteter under sitt år som företagare. För årets nya företag var det i förra veckan dags för Draknästet - alltså en lokal version av det populära TV-programmmet där en jury av erfarna företagare bedömer idéer från entreprenörer i startgroparna.

Tisdagen den 26 september var det dags för årets draknäste i Nacka. 50 företag, varav 16 stycken från Nacka Gymnasium, tävlade i fem kategorier: bästa tjänst, bästa vara, bästa presentation, bästa logotyp och samhällsanansvar.

Taste of Stockholm UF
Taste of Stockholm UF andas ut efter sin presentation

Företagen fick en minut på sig att hålla en "elevatorpitch" och sedan ett par minuter på sig att svara på juryns frågor. Förutom tävlingsinslaget fick alla företag värdefull feedback från juryn, som de kan använda för att vidareutveckla sina produkter och affärsidéer.

Våra företag gjorde väldigt bra ifrån sig och vi var nära att ta hem många priser. Efter en lång dag stod det dock klart att vi på Nacka Gymnasium vunnit två priser. Må Gott UF kammade hem priset för bästa vara med sitt nyttiga fruktgodis och Presentramen UF hade den bästa presentationen. Prisutdelningen kommer att ske på Nacka företagarfrukost den 19:e oktober.

Må Gott UF
Må Gott UF:s hälsosamma fruktremmar vann priset för bästa produkt

Presentramen UF
Presentramen UF fick pris för bästa presentation

I Draknästet 2017 deltog förutom Nacka Gymnasium även YBC och Sjölins Gymnasium. Som vanligt var Företagarna Nacka Värmdö var värdar för arrangemanget och försåg oss med en kunnig jury. Vi vill särskilt tacka Carl-Johan Eiderbrant, som är ordförande för Företagarna Nacka Värmdö men också VD för kontorshotellet Nacka Business Lounge där Draknästet gick av stapeln.

I jurygrupperna satt, förutom Carl-Johan Eiderbrant, även Anders Åberg, Amanda Thunberg, Alexander Enstedt, Caroline Runström, Per Lejoneke och Mikael Dirks. Stort tack till alla medverkande som gjorde dagen så lyckad!

Carl-Johan Eiderbrant

Sidan uppdaterades: