Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka gymnasium kan du utbilda dig till träarbetare, betongarbetare eller murare.

Lär dig bygga hus

Träarbetaren är med under hela byggprocessen och arbetar bland annat med att resa väggar, bygga tak och montera köksinredning.

Betongarbetaren armerar och gjuter husgrunder, valv och väggar och är också en viktig resurs vid brobyggen. På praktikplatsen kan du även få montera och foga samman färdiggjutna betongelement med hjälp av byggkranar och betongpumpar.

Som murare lär du dig att mura fasader och öppna spisar, sätta kakel och lägga golvplattor samt putsa väggytor. Du kan även specialisera dig på plattsättning.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Mellan 25 och 35 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL. Under APL-tiden utbildas du av en handledare på arbetsplatsen, med stöd av lärare från skolan.

Vi erbjuder även gymnasial lärlingsutbildning, vilket innebär att minst 50 % av tiden på Bygg- och anläggningsprogrammet är arbetsplatsförlagd.

Efter gymnasiet

Efter tre år erhåller du en yrkesexamen och får samtidigt ut din lärlingsbok från Byggnadsindustrins yrkesnämnd, BYN. Yrkesexamen är ett stort och viktigt steg mot ditt framtida yrkesbevis. Självklart har du möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Vill du veta mer?

Inriktning Husbyggnad

Nacka gymnasium 6:45

Sidan uppdaterades: