Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Du lär dig att starta och driva ett företag — från den första idén, via affärsplanen, till det färdiga företaget.

Är du en framtida ekonom?

Är du intresserad av en framtid som ekonom? Vill du knyta kontakter med näringslivet? På ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi får du inblick i företagandets roll och villkor i samhället. Utbildningen ger dig de kunskaper i ekonomiska och juridiska frågor som du behöver, både privat och professionellt. Vi lägger extra stor vikt vid villkoren för hållbar utveckling, både ekonomiska och sociala.

Entreprenörskap ligger i tiden!

Du får lära dig att starta och driva ett företag enligt konceptet Ung Företagsamhet – från den första idén, via affärsplanen, till det färdiga företaget. Du får en unik praktisk erfarenhet av företagande. Genom erfarna rådgivare från det lokala näringslivet får du ovärderliga kontakter för framtiden. Du kan också välja att göra ditt gymnasiearbete i samarbete med en gymnasieskola i Finland, och knyta viktiga internationella kontakter.

Genom kurser i företagsekonomi lär du dig grunderna i att driva ett företag, till exempel redovisning, kalkylering och marknadsföring. Inom juridiken får du bekanta dig med de lagar som styr företag och organisationer.

Utbildningen som helhet ger dig de kunskaper i ekonomiska och juridiska frågor som du behöver, både privat och professionellt. Vi lägger extra stor vikt vid villkoren för hållbar utveckling, både ekonomiskt och socialt.

Efter gymnasiet

Vare sig du väljer att gå direkt ut i näringslivet eller att studera vidare så är du väl rustad – särskilt i och med de kontakter du knyter på en skola med 2 200 elever och ett stort internationellt nätverk.

Vill du veta mer?

Inriktning Ekonomi

Nacka gymnasium 8:05

Sidan uppdaterades: