Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Här är utbildningen för dig som är intresserad av juridik och tänker dig en framtid som polis eller jurist, till exempel advokat eller åklagare.

Juridik, ekonomi och samhälle

Har du ett stort intresse för lag och rätt, ekonomi och samhälle är inriktningen Juridik ett självklart val för dig. Vill du dessutom satsa på framtida högskolestudier i juridik kan du vara säker på att du har hamnat rätt.

Kunskaper om rättsväsendet

Hur går det till vid en rättegång? Vad måste man tänka på när man köper en lägenhet? Hur görs en brottmålsutredning? Vilka rättigheter har man som konsument? De juridiska kurserna ger dig kunskaper om rättsväsendet och om de rättsregler som gäller för privatpersoner och företag. Det här är utbildningen för dig som är intresserad av juridik och tänker dig en framtid som advokat, polis, jurist eller entreprenör.

Lektionerna består av både föreläsningar och problemlösning. Enskilda rättsfall får stort utrymme för att lagtexten ska bli konkret och begriplig. Vi följer ofta massmedias bevakning av olika rättsfall och arbetar med projekt. I projekten kombinerar vi ofta juridik med svenska och samhällskunskap. Du får också goda kunskaper i retorik, det vill säga konsten att argumentera och uppträda inför en större grupp. Dessutom gör vi studiebesök på både rättegångar och hos olika myndigheter.

Vi har lång erfarenhet av juridisk utbildning och väl inarbetade kontakter med olika institutioner. Våra tidigare elever kommer tillbaka och håller uppskattade presentationer om hur det är att läsa juridik på universitetet. Det gör kopplingen mellan gymnasiestudier och högskolestudier extra tydlig.

Efter gymnasiet

Juridikinriktningen ger dig en mycket god grund för högskolestudier i juridik, men också i samhällsvetenskap och ekonomi. Dessutom utvecklar du kunskaper som är användbara i din framtida yrkesverksamhet.

Vill du veta mer?

Inriktning Juridik

Nacka gymnasium 9:35

Sidan uppdaterades: