Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Inriktningen Dator- och kommunikationsteknik är en praktisk datorutbildning som också har omfattande teoretiska inslag.

Du får värdefulla certifikat

Grunden i programmet är kurser i elektroteknik, nätverksteknik och datorteknik. År 1 börjar du en Cisco-upplagd kurs i IT-Essentials, som leder fram till en CompTIA A+ certifiering. År 2 börjar du med en nätverkskurs som leder till CCENT-certifiering (Cisco) i år tre.

Kurslitteraturen är på engelska och till stora delar helt webbaserad, så engelska är en förutsättning för att klara av utbildningen – och yrket, eftersom de manualer och instruktioner som du kommer att arbeta med ofta är på engelska.

Arbetsplatsförlagd lärande, APL

Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL. Under APL-tiden utbildas du både av en handledare på arbetsplatsen och av lärare från skolan. Du får inblick i arbetsmarknaden och skapar kontakter inför framtiden.

Efter gymnasiet

Efter utbildningen kan du arbeta som PC-tekniker, supporttekniker, teknisk säljare, servicetekniker och nätverkstekniker (Cisco). Självklart har du möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan. Efter gymnasiet kan du också vidareutbilda dig genom att läsa kurser i datorteknik på yrkeshögskola.

Vill du veta mer?

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Nacka gymnasium 15:24

Sidan uppdaterades: