Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Här får du en bred kompetens där grunden är tekniska kunskaper inom ellära, elektroteknik, styrteknik och installationsteknik.

Säkerhet, kvalitet och mångsidighet

Elbranschen är reglerad av säkerhetsföreskrifter. Därför är elsäkerhet och kvalitet en viktig del i alla våra kurser. Utbildningen förbereder dig för arbete med produktion och installation, service, underhåll, säkerhetssystem, antennanläggningar och datakommunikation. Ellära och elektroteknik är grundläggande ämnen. Där ingår det att utföra olika beräkningar vid laborationer, så kunskaper i matematik är viktiga!

Under första och andra läsåret studerar du framför allt kurser i elinstallation, med mycket praktiskt innehåll. I år tre tillkommer ännu fler praktiska och yrkesspecifika kurser, till exempel installation av datanät, styrsystem och säkerhetssystem.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL. Under APL-tiden utbildas du både av en handledare på arbetsplatsen och av lärare från skolan. Du får inblick i arbetsmarknaden och skapar kontakter inför framtiden.

Efter gymnasiet

När du har klarat utbildningen väntar en lärlingstid som installationstekniker. Du arbetar både vid nyproduktion och vid ombyggnation. Efter 1600 arbetstimmar är du certifierad installationstekniker. Självklart har du möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Vill du studera vidare finns det många möjligheter, till exempel yrkeshögskola, Elektriska högskolan i Nyköping, Allmän elbehörighet efter några år i yrket eller KTH via ett tekniskt basår.

Vill du veta mer?

Inriktning Elteknik

Nacka gymnasium 8:14

Sidan uppdaterades: