Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Är du nyfiken och drivs av lusten att förstå dig själv och din omvärld? Då behövs fler än ett perspektiv.

Flera perspektiv på världen

Inriktningen naturvetenskap och samhälle är en tvärvetenskaplig utbildning som kombinerar det naturvetenskapliga, biologiska perspektivet med studier av människan som social och kulturell varelse.

Du kommer att få fördjupa dig i några ämnesövergripande projekt och fundera kring frågor som: Varför beter sig människor som de gör? Vad formar våra ideal? Hur påverkas vi av vårt arv och vår livsmiljö? Vi tar också upp viktiga etiska frågor kopplade till en hållbar värld.

Vi kombinerar projekten med traditionell undervisning för att skapa sammanhang, variation och arbetsglädje. Debatter, laborationer, fältstudier, bloggande, uppsatser och bildberättelser är bara några av de arbetsformer vi använder. En timme per vecka har vi schemalagd studiehandledning, där alla tre årskurser och arbetslagets lärare deltar.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger bred behörighet till fortsatta högskolestudier och öppnar många möjligheter till framtida yrkesval. Du kan självklart läsa de naturvetenskapliga behörighetskurserna i matematik och fysik. Att få kunskap och förståelse för hur människor fungerar och agerar i olika situationer och sammanhang är en viktig tillgång i ditt framtida yrkes- och vardagsliv. Bland våra före detta elever finns det t.ex. ingenjörer, psykologer, arkitekter, lärare, jurister och samhällsplanerare.

Vill du veta mer?

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Nacka gymnasium 9:36

Sidan uppdaterades: