Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Den 29/6 klockan 19:00-20:30 pågår underhållsarbeten på Nackas inloggningsplattform. Det kommer under denna tid göra så att inloggningen till många av våra e-tjänster inte fungerar.

Här är utbildningen för dig som vill utveckla din förmåga att kommunicera!

Du lär dig om journalistik, reklam, radio, TV, film och foto. Du omsätter teoretiska begrepp och principer i praktiska uppgifter, som att designa reklamaffischer, göra fotoreportage, livestreama ljud och bild, skriva tidningstexter och producera film. Genom att visa upp dina produktioner i klassen eller i det offentliga rummet får du erfarenhet av målgruppsanpassning och återkoppling.

En del av arbetet sker i projektform, både i grupp och individuellt. Arbetssättet lär dig att jobba mot tydliga mål och att planera dina uppgifter på ett strukturerat och effektivt sätt. Som stöd i dina studier har du kunniga och engagerade lärare och välutrustade mediesalar.

Sedan några år tillbaka har vi ett samarbete med Ekonomiprogrammet kring Ung företagsamhet. Detta ger praktisk förståelse av hur det går till att starta och driva företag i ett team med olika kompetenser – en viktig erfarenhet för framtidens medieproducent.

Efter gymnasiet

Efter avslutade studier har du en bred behörighet till fortsatta studier på högskolan, men också en stabil grund inför praktiska eftergymnasiala medieutbildningar. Du tränar dig i ett kritiskt och vetenskapligt förhållningssätt, vilket gör dig väl förberedd för både yrkesliv och studier.

Vill du veta mer?

Inriktning Medier, information och kommunikation

Nacka gymnasium 4:17

Sidan uppdaterades: