Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

En termins studier i England ger dig en unik chans till utlandserfarenhet och fördjupade kunskaper i engelska.

Nytt perspektiv på Sverige

På SA Utland läser du en engelsk termin (13 veckor) vid Canterbury College i Kent, England, på bekvämt avstånd från London – en vistelse som ger dig nya perspektiv och utvecklar din syn på världen och Sverige. Koncentrerade studier i bland annat historia och internationella relationer, berikande studiebesök och nya kontakter hjälper dig att förstå komplicerade samhällsfrågor på ett djupare plan och ökar din interkulturella förståelse.

SA Utland förbereder dig för de snabba förändringar som vår tid präglas av - och ger dig det självförtroende och den flexibilitet som krävs för möten med människor i en globaliserad värld. Den utbildning du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de svenska kraven på kurser, mål och kriterier, samtidigt som den ger dig det bästa av engelsk utbildningstradition.

Du får svenska kursbetyg som sedan finns med i ditt examensbevis. Med dig hem har du utlandserfarenhet och en värdefull merit för framtiden.

Världen väntar!

Språkutveckling och nya perspektiv

Under höstterminen i år tre, efter två års studier av samhällsfrågor med internationalisering och globalisering i centrum, är det dags för din utlandstermin i England. Då ingår också ett breddningsprogram med studiebesök och utflykter, till London och andra närliggande områden – allt för att du ska få inblick i det engelska samhället och den engelska kulturen, men även få upp ögonen för globala perspektiv.

Under vistelsen i England bor du hos en utvald familj i eller nära Canterbury. Den dagliga språkträningen gör att din engelska utvecklas snabbt. Du får studiebidrag som vanligt och Nacka gymnasium står för avgiften till Canterbury College, liksom läromedel, lunchbidrag, flygbiljetter, planerade studiebesök och vissa försäkringar.

Kost och logi (för närvarande £160 per vecka) betalar du via faktura direkt till Canterbury College. Kontakta vår kurator om din familj har frågor om de ekonomiska villkoren.

Vill du veta mer?

Inriktning Utland

Nacka gymnasium 10:17

Sidan uppdaterades: