Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Tycker du att det är spännande med design och teknik? Gillar du att teckna, vara kreativ och lösa problem? Här är utbildningen för dig!

Designa framtidens lösningar

Design handlar om att utveckla medvetna och innovativa lösningar, med fokus på både funktion och estetik. Du lär dig att skapa produkter, miljöer och tjänster som underlättar vardagen i morgondagens samhälle. Genom problemlösande projekt utvecklar du din färg- och formkänsla, men också dina kreativa och skapande förmågor. Till exempel skapar du olika produkter, från idé till prototyp.

I kurserna Bild och form samt Design arbetar du med både teoretiskt och praktiskt skapande. I CAD-kurserna lär du dig att hantera och göra ritningar i 2-D och 3-D, med hjälp av datorprogram som används för teknisk konstruktion och arkitektur.

Efter gymnasiet

Dina tre gymnasieår ger en bra grund för att fortsätta studera design. Du kan även söka dig till utbildningar inom arkitektur, formgivning, media och reklam, eller till en teknisk högskola.

Sidan uppdaterades: