Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Teknikprogrammet

Det här är utbildningen för dig som gillar att arbeta med datorer och som vill hänga med i den digitala utvecklingen. Du får lära dig programmering, datorkommunikation och webbproduktion.

Forma framtidens internet

Att kunna göra en snygg webbplats räcker inte på dagens internet. Användarna förväntar sig att webbplatser ska vara dynamiska och interaktiva, vilket i tekniska termer betyder att de är databasdrivna. Därför läser du kurserna Webbutveckling och Webbserverprogrammering. Du får även lära dig hur datorer kommunicerar med varandra, i lokala nätverk och över internet.

Programmering

Kunskaper i programmering är viktiga för att du ska förstå hur datorn fungerar och kunna utnyttja dess fulla kapacitet. Därför läser du två kurser i programmering och använder programmeringsspråket JAVA. Det är användbart för de flesta applikationer, från onlinespel till e-handelslösningar. Det är bara din egen kreativitet och arbetsinsats som sätter gränserna!

Efter gymnasiet

Du har möjlighet att gå direkt ut i yrkeslivet, men blir framför allt förberedd för fortsatta studier till bland annat systemvetare, nätverkstekniker, datatekniker eller civilingenjör. Många av våra elever fortsätter in på tekniska högskolor som KTH och Chalmers.

Sidan uppdaterades: