Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Vill du bli kompositör, arrangör, musiker, ljudläggare, ljuddesigner, inspelningstekniker eller musikproducent? Det här är programmet för dig som är intresserad av musik och teknik, men också vill få högskolebehörighet.

Teknik och musik hand i hand

Programmet ger dig fördjupade färdigheter i teknik, matematik och fysik och förbereder dig för vidare studier. Du utvecklar dina konstnärliga förmågor och får en handfast skolning i den senaste tekniken när det gäller att hantera ljud. Kurserna innebär mycket praktisk träning i våra studior. Du lär dig att rigga live/PA-ljud för större evenemang och använda standardprogram som Logic Pro, ProTools och Sibelius.

Du läser datakurser som Datorteknik, Programmering och Webbutveckling. Genom att planera och genomföra experiment, göra iakttagelser och tolka resultat utvecklar du din analytiska förmåga. Du övar också upp din kreativitet, initiativförmåga och problemlösningsförmåga – viktiga egenskaper i ditt framtida arbetsliv.

Det analoga och digitala hantverket, det analytiska lyssnandet och gedigen kunskap om nödvändiga verktyg går som en röd tråd genom musikkurserna. Med andra ord: “science and art” för idag!

Efter gymnasiet

Utbildningen riktar sig till dig som tänker dig en framtid inom musik eller i en teknisk bransch. Flera utbildningar, till exempel ingenjör eller musikproducent, ger en naturlig fortsättning. Du är även väl förberedd för andra universitets- och högskoleutbildningar.

Antagning

Du söker med ditt slutbetyg från grundskolan i kombination med antagningsprov. Skolan arrangerar en workshop där du tillsammans med andra får göra gehörsövningar, skapa musik med datorer och musicera.

Vill du veta mer?

Inriktning Teknik och musik

Nacka gymnasium 7:28

Sidan uppdaterades: