Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Barns välbefinnande 7,5 hp

Information om kursen som äger rum hösten 2020.

Välkommen till kursen ”Barns välbefinnande” 7,5 hp i samarbete med Uppsala universitet

Den här informationen riktar sig till dig som har blivit antagen till kursen "Barns välbefinnande" 7,5 hp. Kursen är en uppdragsutbildning och är en del av Nacka kommunala skolors satsning för kompetensutveckling av barnskötare.

Under hösten kommer ni att vara i Nacka konferenscenter vid Eklidens skola. Lokal för vårens träffar meddelas senare. Trots Coronaläget så planerar vi att ni ses på plats, då vi tycker det är viktigt att träffas och lära känna varandra och lärarna. Ni är 37 st. och lokalen är för 100 personer så det kommer att finnas möjlighet att sprida ut sig. Om det skulle finnas särskilda skäl så kan man ev. vara med på länk. Det kommer även ligga korta filmer på studentportalen som du kan gå in och se senare.

Datum för träffarna är: 24/9, 15/10, 13/11, 10/12, 27/1, 17/2.

Första tillfället den 24 september är en halvdag, tiden är då 9-12, övriga tillfällen är heldagar med tiden 9-16.
Innehåll första gången blir en översiktlig presentation över hur det är att läsa på universitetet. Du kommer att få en genomgång av studentportalen, referensskrivande och olika former av examinationer. Lärare vid detta tillfälle är Pernilla Dahlgren som också har med sig Bettan och Lisa som kommer att finnas på plats för att hjälpa till med studentkonton.

Vi beställer fika men ni fixar er egen lunch, antingen genom att ta med egen kall matlåda eller att gå ut och äta på närliggande matställen. Uppsala universitet kommer att höra av sig till er snart på era nacka mejl för vidareinformation om kursen.

Litteratur

Vi kommer köpa in litteraturen som vi sen debiterar era förskolor. Litteraturen tillhör sen förskolan. Vi kommer att dela ut litteraturen den 24/9. Här finns litteraturlistan (Word-dokument, 13 kB) så ni ser vad ni ska läsa, några artiklar ska ni också ladda ner digitalt.

Har du frågor om kursen kontakta projektledare Ann Sundman Brott e-post: ann.sundman.brott@nacka.se eller projektledare Marta Espinoza e-post: marta.espinoza@nacka.se

Sidan uppdaterades: