Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Rörelse, kost och hälsa i förskolan 7,5 hp

Information om kursen som äger rum våren 2021.

Välkommen till kursen ”Rörelse, kost och hälsa i förskolan” 7,5 hp i samarbete med Uppsala universitet

Den här informationen riktar sig till dig som har blivit antagen till kursen "Rörelse, kost och hälsa i förskolan" 7,5 hp. Kursen är en uppdragsutbildning och är en del av Nacka kommunala skolors satsning för kompetensutveckling av barnskötare.

På grund av Corona kommer kursen att starta lite senare i vår och pågå en liten bit in på hösten. Första tillfället den 12 maj kommer att hållas digitalt via Zoom. Även träffarna 2 juni och 17 juni kommer att hållas digitalt.

Datum för träffarna är: 12 maj, 2 juni, 17 juni, 27 augusti och 9 september. Tid ca 09.00-16.00. Ni kommer att få mer information av kursledarna inför träffarna.

Den 9 september ses ni på Hellasgården där det finns möjlighet att köpa kaffe, fika och enklare lunch som tex. soppa, wraps, smörgåsar och wraps i Sjöcaféet som ligger ca 50 m från lokalen. Även restaurangen Storstugan har fika och lunch.

Litteratur

Vi kommer köpa in litteraturen som vi sen debiterar era förskolor. Litteraturen tillhör sen förskolan. Vi kommer att posta litteraturen till er enhet.
Här finns litteraturlistan (PDF-dokument, 153 kB) så ni ser vad ni ska läsa.

Ni behöver även skriva ut; Läroplan för förskola Lpfö18  (PDF-dokument, 300 kB) och Bra måltider i förskolan (PDF-dokument, 3,1 MB).

Har du frågor om kursen kontakta projektledare Ann Sundman Brott e-post: ann.sundman.brott@nacka.se eller projektledare Marta Espinoza e-post: marta.espinoza@nacka.se

Sidan uppdaterades: